Sunday, 10 March 2013

UTAR Ride 4 Charity


 
Tarikh : 10.3.2013 (Ahad)
Lokasi : UTAR Kampar, Perak
Jarak : 35 km (kate penganjur, jaraknye 30 km)
 
Kali ini GENG MTBeskal join charity ride lak, seperti biase untuk menambahkan pengalaman dan merasa keseronokan berkayuh beramai-ramai.. lebih kurang 1800 peserta kayuhan yang datang dengan berbagai-bagai jenis basikal seperti basikal MTB, onroad, basikal lipat, basikal ada bakul & lain-lain lagi..
 
GENG MTBeskal teruja untuk masuk ride ini juga dipengaruhi oleh faktor yuran cuma RM30 & dapat baju & paling utama dapat helmet.. Untuk pengetahuan, ade rider kiteorg yg xde helmet lg.. huhuhu.. Ako nak helmet pasal nk beri kr GENG MTBeskal yang paling junior - Aboy (adik ipor ako)..
 
Seawal sebelum subuh kiteorg bergerak dari Ipoh, coz pendaftaran dikatonye start kul 6. Dan lebih kurang kul 730 pg, pelepasan dimulakan. Tapi pelepasan dibahagi kepada 3 kelompok, pelepasan pertama untuk geng-geng yang dirasakan pro, yang kedua dan ketiga tak berapa pro le :)..
 
Geng MTBeskal berada dalam kelompok kedua sbb beginner je kan.. huhuhu..
 
 

 
Kali ni, 8 orang mewakili GENG MTBeskal

Pendaftaran awal pagi, matahari pn x nmpak lg.

Dari kiri - Suhaidi, Sahid, Syukri, Safarin, Shamsul, Razali & Izhar.
Yusuf xde lak coz bas pancit mase odwy dari Johor, nasib..
 
 
Sempat bergambor dengan amoi di UTAR.. huhuhukelompok pertama dh gerak to..

Jali semangat pakai baju event, penganjur mmg suruh pakai bj event tp ramai ahli & ade team lain pn xnk coz bj nie agak panas.

di CP air


 
Dh habis kayuh, meeting bwh pokok sambil tggu lucky draw.


Steady En Sahid habis mengayuh 35 km

 
No 17XX tak naik langsung, team kiteorang suma no start dari 17XX n xde yg lucky pn...
 
Kesimpulannya, penganjuran yang baik & first aider, marshall boleh dilihat dimana-mana, lgpn onroad kn, sape blh sesat. Cuma mungkin akan datang penganjur boleh datang dengan pakej sarapan kr atau beri pisang coz ktorg bgun tido trus g kampar n kayuh, x sempat nk sumbat pape.. huhuhu..
 
pape pn UTAR, congraz..
 
 
 

1 comment: